Mies kuoli koiran nuolaisusta saamaansa bakteeriin

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

63-vuotias mies on kuollut saatuaan harvinaisen bakteeritartunnan. Tauti tarttui hänen koiransa kielestä. Saksassa asuva mies toimitettiin sairaalaan äkillisen kuumeen, hengitysvaikeuksien, ihottuman ja jalkakivun vuoksi.

Miehen tila heikkeni nopeasti, ja jo 30 tunnin aikana hän kärsi muun muassa aivovauriosta ja sydänkohtauksesta. 16 vuorokautta myöhemmin potilas kuoli. Sairauden aiheuttajaksi todettiin capnocytophaga canimorsus -bakteeri. Miehen uskotaan saaneen hänen kättään aikaisemmin nuolleelta lemmikkikoiraltaan.

Vaikka taudin tiedetään tarttuvan ihmisiin eläinten puremista, on sen leviäminen nuolemisen kautta NBC-uutissivuston mukaan harvinaista. Capnocytophaga canimorsus -infektion riskiryhmään kuuluvat heikentyneestä immuunijärjestelmästä esimerkiksi alkoholismin vuoksi kärsivät. Kuollut saksalaismies ei kuitenkaan kuulunut riskiryhmään.