Frozen 2 rikkoi jo ennätyksen – historian menestynein animaation ensi-ilta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn odotettu Frozen 2 -animaatioelokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa ja 37 muussa maassa viikonloppuna. Elokuva on jo ehtinyt rikkoa ennätyksen lippuluukulla. Frozen 2 tuotti ensi-iltaviikonloppuna 358 miljoonaa dollaria.

Se nousi kaikkien aikojen eniten ensi-iltaviikonloppuna tuottaneeksi animaatioelokuvaksi, ohittaen ennätystä aikaisemmin pidelleen Toy Story 4 -elokuvan.

Animaatioelokuvan menestys tulee tuskin laantumaan tulevien viikkojenkaan aikana, sillä lukuisissa maissa sen ensi-ilta on vasta tulossa. Suomessa Frozen 2 saapuu virallisesti elokuvateattereihin 25. joulukuuta. Elokuva nähdään tosin jo ennakkonäytöksenä joissain teattereissa lasten sunnuntaina 15. joulukuuta.