Maailmankuulu vapaakiipeilijä kuoli – putosi 300 metrin korkeudesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tunnettu vuorikiipeilijä Brad Gobright on kuollut. Vapaasoolokiipeilijänä tunnettu mies kuoli vammoihinsa pudottuaan vuorelta Meksikossa. Gobright oli kiipeämässä 900 metrin korkeuteen kohoavalla El Portero Chico -vuorella Aidan Jacobsonin kanssa. Miehet putosivat laskeutuessaan alas huipulta.

Telegraph-lehden mukaan Jacobson laskeutui vuoren reunalla sijaitsevalle kielekkeelle ja selviytyi onnettomuudesta hengissä. Gobright ei ollut yhtä onnekas. Hän ponnahti kielekkeeltä vielä 300 metrin pituisen matkan kuolemaansa.

Brad Gobright tunnetaan erityisesti vapaasoolokiipeilystä, jossa tarkoituksena on kiivetä vaarallisia reittejä ilman köysiä. Mies tunnetaan erityisesti ennätyksestään, jossa hän kiipesi Kalifornian El Capitan -kalliomuodostelman The Nose -reitin Jim Reynoldsin kanssa kahdessa tunnissa, 19 minuutissa ja 44 sekunnissa.

 

View this post on Instagram

These are some shots taken on the desert road trip I took last week. The trip was ten days long and we sampled different types of climbing. Long, short, winggate, solidified mud, exposed calcite, scary basalt. We climbed trad, sport and even bouldered. Some times it was very hot and other times it was very cold. We slept in the dirt, the back of vans and fancy hotel rooms. At times things got very chaotic but at other times it was calm and silent as I stared off into the vast openness. The trip wasn’t really about projecting and sending hard. It was more about getting variety in a relatively short amount of time. I hadn’t taken a trip like this in a really long time and it was actually a very refreshing experience. I’m teaming up with @gramicci_climb to make a short film about the trip. Pic 1: The Six Star Crack 📷 @tradisplaid Pic 2: Castleton Tower Pic 3: @alicehafer on Castleton Tower Pic 4: @maison.deschamps in The Fisher Towers Pic 5: 📷 @maison.deschamps Pic 6: Monument Valley. @evolv_worldwide @frictionlabs

A post shared by Brad Gobright (@bradgobright) on