Brittiprinssien välirikko – Harry ja William eivät yritä korjata eripuraansa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki oli suhteellisen hyvin brittiläisen imperiumin perijöiden, eli prinssi Williamin ja prinssi Harryn välillä siihen saakka, kunnes nuorempi veljistä kertoi kosivansa amerikkalaista näyttelijätär Meghan Marklea vaimokseen. Tuleva kuningas, prinssi William, ei antanut hyväksyntäänsä liitolle.

Tämä rikkoi puoliorpoina kasvaneiden veljesten välit. Prinssi Harry uskoi rakkauteen, kun taas William yritti puhua kuningaskunnan puolesta. Välirikko on nyt jatkunut vuodesta 2017. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut myös heidän vaimojensa, Katen ja Meghanin välillä olevaan yhteyteen.

Prinssi Harry myönsi hiljattain televisio-ohjelmassa, että he ovat veljiä Williamin kanssa, mutta kulkevat tällä hetkellä omiin suuntiinsa. Tämä kommentti sai Williamin huolestumaan, koska heidän tulehtuneita välejään kommentoitiin nyt ensimmäistä kertaa julkisesti.

Tilannetta ei helpoita se, että kukaan ei halua auttaa veljesten välien korjaamisessa. Aiemmin eripuraa on sovitellut kuningatar Elisabetin yksityinen sihteeri, Christopher Geidt. Hän irtisanoutui työtehtävistään vuonna 2017. Poikien isä, prinssi Charles ei näytä olevan kiinnostunut rauhan saavuttamisesta veljesten välille. Pahimmillaan yksi välirikko johtaa toiseen, ja pian koko hovi vihoittelee keskenään – ilman asioiden käsittelemistä ja sopimista. Tästä on saatu jo esimakua prinssi Charlesin veljen, prinssi Andrew’n skandaalin kautta.

Hovista kuiskitaan myös, että isänsä jälkeen perimysjärjestyksessä oleva William valmistautuu kuninkaan tehtäviin jo nyt. Tämä on joidenkin lähteiden mukaan hankaloittanut veljien välejä entisestään, koska Harry väittää aseman nousseen isoveljensä hattuun, People-lehti raportoi.