Viljelijät varoittavat: Ranskanperunat loppumassa!

Ruoka · Tim Isokivi

Ranskanperunoiden ystäviä saattavat odottaa kovat ajat ainakin Pohjois-Amerikassa. Maanviljelijät ovat varoitelleet tulevasta ranskalaiskadosta. Yhdysvaltoja ja Kanadaa koetelleet kylmät ja märät kelit ovat johtaneet huonoihin perunasatoihin.

Perunasadon arvioidaan Kanadan perunanviljelijöiden mukaan laskevan jopa 6,1 prosentilla viime vuoteen verrattuna.

– Ranskanperunoiden kysyntä on ollut viime aikoina suurta. Perunoiden toimitus ei voi vastata sellaista kysyntää, Idahon perunakomission Travis Blacker kuvaili Bloomberg-lehdelle.

Pohjois-Amerikan ranskanperunakadon vaikutukset voivat näkyä myös Euroopassa. Ranskanperunoiden kansainväliset hinnat saattavat nousta, sillä niitä ei voida toimittaa muihin maihin yhtä paljon kuin ennen.