Lentoyhtiö yrittää vähentää roskaa – kahvit syötävissä mukeissa

Matkailu Ruoka · Tim Isokivi

Monet yritykset ovat yrittäneet vähentää viime vuosina muoviroskan määrää, eivätkä lentoyhtiöt ole poikkeus. Eräs uusiseelantilainen yhtiö on alkanut käyttämään taatusti biohajoavia astiota.

Air New Zealand on aloittanut kokeilun, jossa matkustajien kahvit tarjoillaan syötävissä mukeissa. Twiice-yrityksen kanssa yhteistyössä syntyneet astiat ovat vaniljan makuisia ja kestävät kuumaakin kahvia vuotamatta. Niistä tarjoillaan myös jälkiruokia.

Air New Zealandin mukaan yhtiön kahvikupit ovat olleet tähänkin saakka biohajoavia. Tavoitteena kuitenkin on, että tulevaisuudessa kahvikuppeja ei päätyisi lainkaan kaatopaikalle. Twiice-yritys kehittelee parhaillan lentoyhtiölle myös syötäviä lautasia, uutisoi CNN.