Mies käveli 16 kilometriä työhaastatteluun – onni potkaisi kesken loskassa kahlaamisen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on tunnetusti korkea työmoraali, koska sosiaaliturva on pieni ja oman toimeentulon turvaaminen koetaan kansalaisvelvollisuudeksi. Opiskelijat tekevät töitä rahoittaakseen opintonsa ja ihmiset yrittävät saavuttaa unelmansa ahkeruudellaan.

Yksi oikeanlaisella asenteella varustetuista on Jhaqueil Reagan -niminen mies. Mies halusi taannoin itselleen työpaikan Dairy Queen -pikaruokalasta. Hän joutui kävelemään työhaastatteluun 16 kilometrin päässä sijaitsevaan ravintolaan, koska Reaganilla ei ollut rahaa bussilippuun. Oli talvi ja kylmä sää.

Loskaisen autotien varressa kohti työhaastattelua kävellyt Jhaqueil Reagan kysyi tietä Art Bouvier -nimiseltä mieheltä. Bouvier päätti tarjota nuorelle kyydin pikaruokalaan. Matkalla hän kuitenkin kuuli Reaganin tarinan ja vakuuttui nuoren miehen asenteesta.

Reagan oli kertonut äitinsä kuolleen kaksi vuotta aiemmin. Nuori mies oli lopettanut koulun kesken elättääkseen sisaruksensa työnteolla. Sattumalta kyydin tarjonnut Art Bouvier omisti paikallisen Papa Roux -ravintolan. Hän ihastui Reaganin työmoraaliin, sinnikkyyteen ja periksiantamattomuuteen. Bouvier palkkasi nuoren omaan ravintolaansa töihin.