Humalainen tarttui taksin vaihdekeppiin – poliisit pidättivät rattijuopumuksesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ajoneuvon hallintalaitteisiin humalassa koskenut kuopiolaismies on otettu kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta. Mies oli matkustanut keskiviikkoiltana taksilla, kun hän oli yhtäkkiä vaihtanut auton vaihdetta.

Taksin kuljettaja otti kuopiolaisen pariskunnan kyytiin Kuopion torilta keskiviikkoiltana hieman ennen puolta yötä. Kuljettaja oli lähtenyt viemään pariskuntaa kohti Saaristokaupunkia, kun etupenkillä istunut 50-vuotias mies oli tarttunut automaattivaihteisen auton vaihdekeppiin ja vaihtanut vaihdetta. Kuljettaja oli pysäyttänyt auton Tasavallankadulle.

Kuljettajan avuksi oli tullut kaksi muuta taksin kuljettajaa. Paikalle tuli poliisi. Selvästi päihtyneeltä vaikuttanut mies ei suostunut puhaltamaan alkometriin ja käyttäytyi niin aggressiivisesti, että poliisi joutui laittamaan hänelle käsiraudat. Mies kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan verikokeeseen. Miehen aggressiivinen käytös jatkui verikokeen ottamisen jälkeen, ja poliisi otti miehen kiinni jälleen käsiraudoissa.