Muista kastella! Kuiva joulukuusi muodostaa tulipalovaaran

Koti & Asuminen Ohhoh! · Tim Isokivi

Kodin turvallisuus kannattaa pitää mielessä myös joulun aikaan. Tulipalon riski saattaa piillä monissa jouluisissa esineissä, kuten kynttilöissä ja joulukuusissa.

Yhdsyvaltojen hallituksen itsenäinen turvallisuusvirasto CPSC on varoittanut ihmisiä joulukuusten paloriskistä. Palo voi syttyä esimerkiksi viallisen sähkökynttilän ansiosta ja levitä lähellä oleviin huonekaluihin vain kymmenissä sekunneissa.

Joulukuusia suositellaankin kastelemaan niiden kuivumisen ehkäisemiseksi. Muovikuusen hankkijoita kehotetaan puolestaan varmistamaan sen olevan valmistettu tulenkestävästä materiaalista. CPSC:n mukaan vuosien 2014 ja 2016 välillä pelkästään Yhdysvalloissa oli noin 100 joulukuusesta alkanutta ja 1,100 kynttilöistä alkanutta tulipaloa.