Drone-nopeusennätys rikki – 100 metriä 2,7 sekunnissa

Digi · Tim Isokivi

Dronejen, eli kauko-ohjattavien lentolaitteiden nopeusennätys on rikottu. Maailmanennätyksen rikkoi Yhdysvaltojen New Jerseyssä opiskeleva Zechen Peter Wei.

Wei lennätti itse rakentamansa dronen 100 metrin korkeuteen 2,73 sekunnissa. Ennätys ikuistettiin Instagramissa jaetuksi videoksi. Aikaisempi ennätys kuului saksalaiselle insinöörille, Dirk Brunnerille, jonka drone kohosi 100 metrin korkeuteen 3,87 sekunnissa.

Princetonin yliopistossa opiskeleva Wei rakensi dronen itse. Hänen kerrotaan UPI-sivuston mukaan työstäneen laitetta kahden vuoden ajan. Wei kertoo onnistuneensa lopulta yrityksessä lennon simuloinnin ja lukuisten epäonnisten kokeilujen avulla.

 

View this post on Instagram

WOW, that’s fast!!!

A post shared by Zechen (Peter) Wei (@wzc20001101) on