Päivitä Whatsapp heti – yksi viesti voi tyhjentää keskusteluhistorian

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaviestisovellus Whatsappissa on havaittu virhe jota voidaan käyttää haitallisiin tarkoituksiin. Sen ansiosta ryhmäkeskustelun koko viestihistoria voidaan hävittää yhdellä viestillä.

Tietoturvayhtiö Check Pointin paljastama vika mahdollistaa haittaviestin lähettämisen ryhmäkeskusteluun. Viesti voi kaataa kaikkien keskusteluun osallistuneiden Whatsapp-sovelluksen ja tuhota heidän viestihistoriansa. Whatsapp toimii vasta sovelluksen poistamisen ja uudelleenasentamisen jälkeen.

Whatsapp on sittemmin tiedostanut haavoittuvuuden ja korjannut vian WhatsAppin tuoreimmassa versiossa. Independent-lehden mukaan haavoittuvuutta ei tiettävästi ole ehditty käyttämään hyväksi hakkereiden toimesta. Whatsapp on silti suositeltavaa päivittää uusimpaan versioon mahdollisimman pian.