Poliisi: 66 rattijuoppoa jäi kiinni viikonlopun ratsioissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi tiedotti viime viikolla järjestävänsä koko käytettävissä kalustollaan vuorokauden mittaisen ratsian perjantain ja lauantain välisenä aikana. Rattijuoppojen määrä oli huomattavasti pienempi kuin kuukautta aiemmin vastaavassa valvontamaratonissa.

Vuorokauden mittaisessa tehoratsiassa puhallutettiin kaikkiaan 21.651 kuljettajaa, joista jäi kiinni yhteensä 66 rattijuopumuksesta epäiltyä. Heistä 27 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta 14 kuljettajaa. Ratsioiden ulkopuolella jäi samaan aikaan muissa tilanteissa kiinni 38 rattijuopumuksesta epäiltyä.

Yhteensä 24 tunnin aikana Suomessa jäi kiinni 104 rattijuopumusrikoksista epäiltyä. Valvonnan yhteydessä tavattiin myös 16 etsintäkuulutettua. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallion mukaan 24 tunnin yhtäjaksoista rattijuopuneiden valvontaa tehtiin nyt kolmatta kertaa. Valvonta suoritettiin poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla valvonnan pääpainon ollessa ilta- ja yöajassa.

– Positiivista oli se, että rattijuoppojen määrä laski tilastollisesti marraskuussa tehdystä rattijuoppovalvonnasta. Nyt joka 328. ratsioissa tarkastettu kuljettaja osoittautui epäillyksi rattijuopoksi, kun marraskuun ratsioissa vastaava luku oli 217, Kallio sanoo.