Lentokenttähotellista lentokoneen retro-cocktaibaari – kunnianosoitus suomalaiselle arkkitehdille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen lentokenttähotellin asiakkailla on mahdollisuus nauttia drinkeistä ainutlaatuisessa miljöössä. New Yorkin John F. Kennedyn kansainvälisen lentoaseman TWA Hotel on muuttanut vanhan lentokoneen ravintolaksi.

Vuoden 1958 Lockheed Constellation -matkustajakone sijaitsee aivan TWA-terminaalin ulkopuolella. Se on sisustettu retrohenkiseen 1960-luvun tyyliin. Design Boom -sivuston mukaan cocktailbaarilla osoitetaan kunniaa TWA-termnaalin suunnitelleelle suomalaisarkkitehti Eero Saariselle, sillä ravintolan pöydät ovat hänen suunnittelemiaan.

John F. Kennedyn kansainvälisen lentoaseman TWA-terminaali suljettiin vuonna 2001. Se muutettiin 18 vuotta kestäneen peruskorjauksen myötä 512-huoneiseksi lentokenttähotelliksi.

 

TWA Hotel
TWA Hotel