Poliisi muistuttaa joulunpyhille: Älä epäröi soittaa hädässä 112

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on vitsi kirveen kanssa perheensä pakkaseen jouluna ajavasta miehestä. Paitsi kyseessä ei ole vitsi. Lähisuhdeväkivalta ei taukoa välttämättä edes jouluna. Osa ihmisistä saattaa saada synkempiä ajatuksia juurikin juhlapyhinä.

Jos joulutunnelma muuttuu uhkaavaksi, soita 112.

– Väkivalta varjostaa monen perheen joulua. Pitkät pyhät kiristävät helposti tunnelmaa, jolloin iloinen juhla voi muuttua silmänräpäyksessä surulliseksi, poliisi kirjoittaa.

– Meillä on yksi joulutoive: Hanki nopeasti apua, jos sinulla on väkivaltaisia ajatuksia tai jos pelkäät väkivaltaa kodissasi. Me valvomme kaikkien joulurauhaa. Saat meidät apuun hätänumerosta 112.

Joulu on lasten juhla, joten alkoholi ei kuulu juhlintaa muuten kuin sivistyneenä ruoka- ja jälkiruokajuomana. Tärkeintä on yhdessäolo, eikä pilkuntarkan aikataulun noudattaminen, lahjojen suuri määrä tai koko kodin pakonomainen siivoaminen. Joulu saattaa aiheuttaa stressiä ja ahdistusta, jotka voivat puolestaan laukaista ikäviä tilanteita. Kun pinna alkaa kiristyä, kannattaa mennä ulkoilemaan, juoda kupponen kuumaa tai ottaa torkut.

https://www.facebook.com/Helsinginpoliisilaitos/videos/vb.191299554284920/2489698944633900/?type=2&theater