Poliisi muistuttaa joulunpyhille: Älä epäröi soittaa hädässä 112

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on vitsi kirveen kanssa perheensä pakkaseen jouluna ajavasta miehestä. Paitsi kyseessä ei ole vitsi. Lähisuhdeväkivalta ei taukoa välttämättä edes jouluna. Osa ihmisistä saattaa saada synkempiä ajatuksia juurikin juhlapyhinä.

Jos joulutunnelma muuttuu uhkaavaksi, soita 112.

– Väkivalta varjostaa monen perheen joulua. Pitkät pyhät kiristävät helposti tunnelmaa, jolloin iloinen juhla voi muuttua silmänräpäyksessä surulliseksi, poliisi kirjoittaa.

– Meillä on yksi joulutoive: Hanki nopeasti apua, jos sinulla on väkivaltaisia ajatuksia tai jos pelkäät väkivaltaa kodissasi. Me valvomme kaikkien joulurauhaa. Saat meidät apuun hätänumerosta 112.

Joulu on lasten juhla, joten alkoholi ei kuulu juhlintaa muuten kuin sivistyneenä ruoka- ja jälkiruokajuomana. Tärkeintä on yhdessäolo, eikä pilkuntarkan aikataulun noudattaminen, lahjojen suuri määrä tai koko kodin pakonomainen siivoaminen. Joulu saattaa aiheuttaa stressiä ja ahdistusta, jotka voivat puolestaan laukaista ikäviä tilanteita. Kun pinna alkaa kiristyä, kannattaa mennä ulkoilemaan, juoda kupponen kuumaa tai ottaa torkut.

Jos joulutunnelma muuttuu uhkaavaksi, soita 112.

Väkivalta varjostaa monen perheen joulua. Pitkät pyhät kiristävät helposti tunnelmaa, jolloin iloinen juhla voi muuttua silmänräpäyksessä surulliseksi.Meillä on yksi joulutoive: Hanki nopeasti apua, jos sinulla on väkivaltaisia ajatuksia tai jos pelkäät väkivaltaa kodissasi. Me valvomme kaikkien joulurauhaa. Saat meidät apuun hätänumerosta 112. ***Våld överskuggar julen för många familjer. De långa helgerna gör lätt att stämningen blir ansträngd och den glada högtiden kan förvandlas till sorg på ett ögonblick.Vi har en önskan i jul: Sök hjälp snabbt om du har våldsamma tankar eller om du är rädd för våld i ditt hem. Vi övervakar julfriden för alla. Du kan tillkalla oss på nödnumret 112. ***Violence casts a shadow over the holiday celebrations of many families. Long holidays can easily create tension and happy festivities may become joyless in the blink of an eye.There is one thing we want for Christmas: Seek help as soon as possible if you have violent thoughts or if you are scared of violence at home. We work to ensure Christmas peace for everyone. If you need our help call the emergency number 112.

Publiée par Helsingin poliisilaitos sur Samedi 21 décembre 2019