Uuden Star Warsin nimissä levitetään nyt haittaohjelmia

Digi Elokuvat · Tim Isokivi

Menestyselokuvat leviävät nopeasti piraattiversioina, eikä tuore Star Wars: The Rise of Skywalker ole poikkeus. Elokuvan laitonta versiota internetistä etsiviä saattaa kuitenkin odottaa ikävä yllätys.

Lukuisat epämääräiset internet-sivustot ja sosiaalisen median profiilit lupaavat mahdollisuutta katsoa Star Wars: The Rise of Skywalker ilmaiseksi. Tietotuvayhtiö Kaspersky Labin selvityksessä kävi ilmi, että yli 30 niistä on haittaohjelmia levittäviä tai tietoja kalastelevia huijauksia.

Osa sivuista saattaa esimerkiksi tarjota mahdollisuutta katsoa elokuva, kunhan käyttäjä ensin rekisteröityy sivustolle luottokorttitietojensa kera. Vaara voi piillä myös torrent-tiedostoissa, jotka todellisuudessa levittävät lataajan koneeseen haittaohjelmia.