Yli satavuotinen perinne – valtava jääpalatsi rakennettiin vapaaehtoisvoimin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa sijaitsevassa Saranac Laken kaupungissa järjestetään vuosittain talvikarnevaali. Juhlinnan keskiössä on jääkuutioista rakennettu palatsi. Rakennus syntyy tuhansista jääkimpaleista.

Nettiin on ladattu takavuosina video jääpalatsin rakentamisurakasta. Kunhan järvet jäätyvät Suomessa, voi samanlaisia linnoja rakentaa myös kotimaassamme. Tehtävään vaaditaan runsaasti uutteria ihmisiä, jotka jaksavat kasata jäistä palatsia.

Ensimmäinen Saranac Laken jääpalatsi rakennettiin vuonna 1898. Talvikarnevaalit ovat alueen suurin tapahtuma, ja seuraavan kerran jääpalatsia sekä oheisohjelmaa pääsee ihailemaan tammi-helmikuun vaihteessa ensi vuonna. Seuraavan tapahtuman teemana ovat myytit ja legendat.