Nyt loppui hiilareilla mässäily! Kokeile näitä ruokia uudenvuodenjuhlissa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Joulunaika kasvattaa vyötäröä helposti, mikäli herkuttelee kaikella mahdollisella ja antaumuksella. Juhlapyhien herkut ovat täynnä sokeria ja rasvaa, eikä niiden yhtälö sovi herkästi lihoaville. Ihminen kuitenkin tarvitsee elimistöönsä terveellisiä rasvoja, joten nopeat hiilihydraatit voi jättää huoletta pois ruokavaliosta.

Kokeile uudenvuodenjuhlissa kermaista valkosipulikanaa, tankoparsaa ja israelilaista salaattia. Olo on kevyempi, kun jättää tuhdit perunasalaatit tai suklaakonvehdit pois ja korvaa herkuttelun esimerkiksi juustolautasella pähkinöiden, hedelmien ja leikkeleiden kanssa. Vihersalaatti toimii aina, ja sitä voi muokata keitetyillä kananmunilla, savulohella ja ravunpyrstöillä.

Kokeile täytettyjä kesäkurpitsoja tai mozzarellasalaattia, jossa ladotaan vuokraan vuoronperää basilikaa, mozzarellaa ja tomaattia. Lihapullat ja täytetyt paprikat pitävät varmasti kylläisenä paremmin kuin höyrytetyt nakit ja patonki.