Insinööri teki joulukuusesta pelikoneen – pelaa sillä matopeliä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka joulun aika alkaa lähestymään loppuaan, löytyy monien kotien olohuoneista edelleen joulukuusi. Kuusen ei tarvitse olla pelkkä koriste, kuten eräs hollantilainen insinööri osoittaa tuoreella tempauksellaan.

31-vuotias Jordy Moos muutti kotinsa joulukuusen interaktiiviseksi pelikoneeksi. Joulukuusen valoilla voi pelata Nokian vanhoista puhelinmalleista tuttua matopeliä. Madon ohjaaminen onnistuu Playstationin ohjaimella.

Moos kertoo Metro-lehdelle joulukuusen LED-valoilla pelattavan matopelin luomisen kestäneen yhteensä noin 100 tuntia. Jo viime helmikuussa toteutettu idea syntyi viime jouluna. Ongelmia projektissa aiheutti lähinnä Moosin kissa, jolla on paha tapa pudotella joukuusen koristeita hänen silmänsä välttäessä.