Kuka töhri liiketiloja Lappeenrannassa? Poliisi etsii tuhoisaa spray-maalaria

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lappeenrannan keskustassa on harjoitettu laajamittaista vahingontekoa maalaamalla spray-maalilla isokokoisia tageja useiden kiinteistöjen seiniin ja ikkunoihin loppuvuoden aikana. Töhryjä on tehty myös muutamaan ajoneuvoon lauantain 28.12. ja maanantain 30.12.2019 välisenä aikana.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan töhrijöiden kohteina ovat olleet lähinnä liikerakennukset ja kerrostalot. Poliisilla on tiedossa noin kymmenen sotkemistapausta, mutta niitä on odotettavissa ilmeisesti lisää. Kokonaisuudessaan vahingot tulevat olemaan useita tuhansia euroja.

Lappeenrannan poliisi toivoo vihjeitä niin vahingontekoihin liittyvissä asioissa puhelinnumeroon 0295414559 tai rikostorjunta.etela-karjala@poliisi.fi. Töhrijät ja ilkivallan tekijät aiheuttavat kaupungeille vuosittain satojen tuhansien eurojen kustannukset. Yleensä töhrijät ovat alaikäisiä poikia.