Australia ampuu 10 000 kamelia helikoptereista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Historiallisen rajujen metsäpalojen kourissa parhaillaan kamppaileva Australia on päättänyt surmata 10.000 kamelia Etelä-Australiassa. Syitä kasvaneen kamelikannan pienentämiseen on monia, mutta suurin niistä on eläinten tarvitsema vesi muutenkin rajun kuivuuden runtelemassa maassa.

Keskiviikosta alkaen metsästäjät nousevat arviolta viideksi päiväksi helikoptereihin, joista käsin he ampuvat kymmenen tuhatta kamelia. Metsästykselle on maan alkuperäisasukkaiden, eli aboriginaalien, suostumus. Vettä etsivät kamelivat ovat monin paikoin tuhonneet rakennelmia ja istutuksia. Muutenkin hyvin rajalliset luonnon vesivarat ovat menneet Australian alkuperäisten eläinlajien sijaan kamelien suihin.

Kamelien metsästämiselle on myös ilmastosyitä, sillä ne tuottavat arviolta noin 400.000 henkilöauton verran hiilidioksidipäästöjä. Ampumisen jälkeen kamelit jätetään aurinkoon kuivumaan, kunnes ne myöhemmin poltetaan. Viime aikoina kuolleiden kamelien ruhot ovat myrkyttäneet kulttuurikohteiden elintärkeitä vesivaroja.