Hooters tarjoilee nyt vegesiipiä – tehty punahomeesta

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttävistä ja rintavista naistarjoilijoistaan maailmanlaajuisesti tunnettu yhdysvaltalainen Hooters ravintola on melko suosittu ja mainetta niittänyt siipiravintola. Hootersin lippulaivatuote on mausteiset kanansiivet, mutta nyt ravintola on alkanut tarjoilemaan myös kasvissiipiä.

Hooters on tuonut ravintoloidensa ruokalistoille mielenkiintoisen uutuuden, Unreal Wings -siipiannoksen, joka on tehty punahomeesta valmistetusta quornista. Quorn-siivet ovat lihaton vaihtoehto ravintolan kuuluisille siiville, minkä ansiosta nyt myös kasvissyöjät pääsevät herkuttelemaan Hootersin tulisella siipikastikkeella.

Quorn on mykoproteiinia, joka on valmistettu käymisteitse. Quorniin lisätään sideaineeksi munanvalkuaista, minkä vuoksi tuote sopii kasvissyöjille, mutta ei kuitenkaan vegaaneille. Hooters on ilmoittanut Women’s Health -sivuston mukaan, että kuusipalaisessa Quorn-siipiannoksessa on 540 kilokaloria, 22 grammaa rasvaa ja 32 grammaa proteiinia.