Poliisi voi sakottaa jatkossa alinopeudesta – uusi laki astuu voimaan kesäkuussa

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kuski on voinut liikenteessä raivostua niin kutsuttujen sunnuntaiajelijoiden vuoksi. Osa ihmisistä syyllistyy päivittäin ajamaan liikenteessä huomattavaa alinopeutta, joka voi olla liikenteessä jopa turvallisuusriski.

Nyt poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein on kertonut sosiaalisessa mediassa uudesta liikennelaista, joka on astumassa voimaan 1. kesäkuuta. Kesäkuusta eteenpäin poliisi alkaa sakottamaan ylinopeuden lisäksi ihmisiä myös huomattavasta alinopeudesta, koska myös se voi vaarantaa liikenteen.

Dennis Pastersteinin kertoi alinopeutta koskevasta lakiuudistuksesta Twitter-kanavallaan. ”1.6.2020 uuden tieliikennelain voimaantultua voi poliisi määrätä alinopeudesta liikennevirhemaksun 100 euroa”, Pasterstein täsmentää twiitissään. Alinopeutta voidaan valvoa myös liikenneturvallisuuskameroiden avulla.