Rovaniemellä paloi jälleen kolme roskakatosta – tuhopolttaja iski viime yönä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa tehdään vuosittain noin 2.000 tuhopolttoa. Jo tuhotyön yritys on rangaistava teko. Rovaniemellä on palanut useampi roskakatos puolen vuoden aikana, ja niistä kolme roihusi viime yönä. Poliisi epäilee, että tulipalot ovat olleet tahallaan sytytettyjä ja pyytää vihjeitä niiden selvittämiseksi.

Rovaniemen poliisi sai ensimmäisen tuhopolttoon liittyvän tehtävän kello 03:00 Sudentielle. Palokunta oli ehtinyt jo sammuttamaan palavan roskakatoksen. Neljä katoksen vieressä ollutta henkilöautoa ja läheisen talon vieressä olleet postilaatikot vahingoittuivat palossa. Roskakatos tuhoutui täysin.

Toinen tehtävä oli tuntia myöhemmin Rovaniemen Kallioniementiellä. Jälleen oli sytytetty roskakatos tuleen ja se tuhoutui palossa. Yksi auto kärsi lämpövaurioita. Samoihin aikoihin jouduttiin sammuttamaan Väinämöisentiellä palanut sekajäteastia. Poliisipartio suoritti alkusammutuksen ja palokunta kävi paikalla viimeistelemässä.

Poliisi tutkii kaikkia tapauksia tahallisina tekoina, ja nimikkeinä on tässä vaiheessa tuhotyö ja vahingonteko. Poliisi kaipaa yleisöhavaintoja kyseisiltä yön tunneilta tapahtumapaikkojen lähettyviltä. Havainnot voi ilmoittaa rikospoliisin numeroon 0295466250.