Australian maastopalot saivat huijarit liikkeelle – perättömät lupaukset leviävät

Ohhoh! · Tim Isokivi

Australian laajamittaiset ja runsaasti tuhoa aiheuttaneet maastopalot ovat herättäneet huolta maailmanlaajuisesti. Lahjoituksia pelastus- ja sammutustöiden hyväksi onkin sadellut myös lukuisilta suomalaisilta.

Valitettavasti Australiaa kohdannut tragedia on saanut myös huijarit liikkeelle. Useat Instagramt-tilit ovat väittäneet tarjoavansa rahaa hyväntekeväisyyteen tykkäyksiä vastaan. Monissa tapauksissa tilien väitetään lahjoittavan dollarin jokaisesta kuvan saamasta tykkäyksestä ja viisi dollaria jokaisesta uudesta seuraajasta.

Tilit kuten @thewildfund ja @australiasafety kertovat lahjoittavansa rahaa National Geographicille. Huffpost-sivuston mukaan National Geographic on kuitenkin ilmoittanut, ettei se ole yhteistyössä kyseisten tielien kanssa.

Tilien seuraajia on myös yllytetty lähettämään rahaa henkilökohtaisille PayPal-tileille. Instagram on sittemmin alkanut sulkemaan ilmi tulleita huijaustilejä.