Joker-tähti Joaquin Phoenix pidätettiin – osallistui ilmastomielenosoitukseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joker-roolillaan taannoin Golden Globe -palkinnon voittanut näyttelijä Joaquin Phoenix on pidätetty. Tähti osallistui lukuisten muiden näyttelijöiden tavoin Jane Fondan viikottaiseen ilmastomielenosoitukseen Yhdysvaltojen pääkaupungissa Washingtonissa.

Phoenix piti tilaisuudessa puheen kasvissyönnin puolesta ja lihateollisuutta vastaan, kehottaen kuulijoita miettimään ruokailutottumuksiaan uusiksi. Yhteensä lähes 150 mielenosoittajaa pidätettiin heidän vallattuaan Yhdysvaltojen kongressin rakennuksen rappuset.

Pidätettyjen joukossa oli Phoenixin lisäksi näyttelijä Martin Sheen. Viikottaiset Fire Drill Fridays -mielenosoitukset saivat Huffpost-sivuston mukaan alkunsa 16. lokakuuta. Tuolloin poliisi pidätti 16 henkeä, joista yksi oli 81-vuotias Hollywood-tähti Jane Fonda.