Robottipuku auttaa raskaiden esineiden nostamisessa – 90 kiloa tuntuu viideltä

Digi · Tim Isokivi

Scifi-elokuvista tutut robottipuvut saattavat olla tulevaisuudessa arkipäivää. Sarcos Robotics -yhtiön valmistaman Guardian XO -tukirangan ansiosta raskaidenkin esineiden kantaminen sujuu normaalia huomattavasti helpommin.

Guardian XO -puvun avulla miltei kuka tahansa voi nostaa 90 kilon painoisia esineitä kuin ne painaisivat vain noin viisi kiloa. Helposti päälle puettava tukiranka toimii kahdeksan tunnin ajan yhdellä latauksella.

Techeblog-sivuston mukaan Sarcos-yhtiön ulkoiset tukirangat ovat olleet jo noin vuoden ajan koekäytössä Delta-lentoyhtiöllä. Tavoitteena on, että Guardian XO -pukuja voitaisiin käyttää tulevaisuudessa muun muassa varasto- ja rakennustöissä ja sotilastarkoituksissa.