Auto ojaan Outokummussa – rattijuoppo puhalsi hurjat lukemat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yli kolmen promillen humalatila tarkoittaa normaalisti tilaa, jossa ihminen sammuu ja turtuu. Poliisi puhallutti äskettäin Outokummussa kaksi ajoneuvolla kulkenutta miestä, joista molemmat puhalsivat alkometriin yli kolme promillea.

Poliisi sai sunnuntaina hieman ennen kello 20.00 ilmoituksen henkilöautosta, joka oli ajanut ojaan Joensuuntiellä Outokummussa. Autossa olleet kaksi miestä puhalsivat molemmat alkometriin roimat lukemat. Nuoremman miehen puhallustulos oli 3.81 promillea ja vanhemman 3.26 promillea.

Miehet eivät olleet halukkaita selvittämään, kumpi heistä ajoi autoa. Molemmat miehet käytettiin verikokeissa ajon aikaisen veren alkoholipitoisuuden varmentamiseksi. Poliisi jatkaa asian tutkintaa törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.