Kiina sulki Disneylandin ja osia Kiinan muurista – syynä koronaviruksen leviäminen

Matkailu Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Kiinassa alun perin levinnyt koronavirus on herättänyt pelkoa maailmanlaajuisesta epidemiasta. Sairastuneita on tämänhetkisten tietojen mukaan noin 600-800, ja tauti on vaatinut noin 20 kuolonuhria.

Lukuisia turistikohteita on suljettu Kiinassa taudin leviämisen pelossa. Viranomaiset ovat sulkeneet esimerkiksi osia Kiinan muurista ja Pekingissä sijaitsevan kielletyn kaupungin. Hong Kongiin suunniteltu Lunar New Year Cup -jalkapalloturnaus ja lukuisat kiinalaisen uudenvuoden juhat on peruttu.

Muihin suljettuihin turistikohteisiin lukeutuu Daily Mailin mukaan muun muassa Shanghain Disneyland. Koko Wuhanin kaupunki on puolestaan käytännössä suljettu. Kaupungista ei päästetä ketään pois, eikä sinne myöskään päästetä ihmisiä sisään.