Moottorikelkkailu ei ole sallittua toisten mailla – ei edes keskellä Lapin erämaata

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi muistuttaa, että valtion mailla moottorikäyttöisellä ajoneuvoilla liikkuvilta edellytetään kirjallista maastoliikennelupaa. Luvaton maastoliikenne toisen maalla on tekona maastoliikennerikkomus, josta rangaistuksena on päiväsakkoja.

Poliisi tutkii Enontekiöllä perjantaina 24. tammikuuta tapahtunutta epäiltyä maastoliikennerikkomusta, jossa moottorikelkkailijat olivat ajaneet Käsivarren erämaa-alueella ilman maastoliikennelupaa. Teosta on luvattomuuden lisäksi aiheutunut haittaa alueen poronhoidolle.

Jos luvattomalla maastoliikenteellä on aiheutettu vahinkoa, kuten katkottu puita tai aiheutettu vahinkoa poronhoidolle, tulevat nämä kulut maksettavaksi vahingonkorvaussäännösten mukaisesti. Moottorikelkalla saa liikkua vapaasti maastossa vain merkityillä reiteillä tai esimerkiksi työhön ja vakituiseen asuinpaikkaan liittyvistä syistä.