Espoon bemarivarkausaallon tekijä pidätetty – silminnäkijä auttoi poliisit jäljille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on tutkinut marraskuun 2019 alussa alkanutta Espoossa tapahtunutta ja pääasiassa BMW-autoihin kohdistunutta varkausaaltoa. Rikosten määrä on ollut mittava, yli 40 tapausta. Olemme uutisoineet asiasta usein ja poliisi on pyytänyt kansalaisilta vihjeitä.

– Saimme kansalaishavaintoon perustuvan tiedon 18. tammikuuta illalla hämäräperäisestä liikkujasta Espoon Tapiolassa. Tehtävälle lähtenyt poliisipartio havaitsi Otsolahden ympäristöstä havaintoon viittaavan pyöräilijän, joka poliisin havaittuaan ryhtyi pakenemaan. Poliisipartio tavoitti pakenijan juoksukisan päätteeksi, kertoo rikoskomisario Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisista.

Epäilty, kiinniotettu mies, on noin 40-vuotias ja asuu Virossa. Mies on tällä hetkellä vangittuna useisiin syksyn 2019 ja tammikuun 2020 välisenä aikana tapahtuneisiin BMW-rikoksiin. Rikosvyyhtiin on saatu lisäselvyyttä Tallinnan satamassa 20. tammikuuta tehdyllä henkilötarkastuksella, jossa yli 50-vuotiaan miehen hallusta löytyi useita BMW-autoista anastettua omaisuutta, kuten muun muassa ratteja.

– Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kiittää tässä vaiheessa alueen asukkaita suuresta aktiivisuudesta havaintojen ilmoittamisten suhteen. Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista.