Alaikäinen rattijuoppo ajoi traktorin ojaan – poliisikoira löysi kuskin metsäpiilosta Pyhäjoella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisit havaitsivat sunnuntaiyönä kello 02:00 jälkeen ojaan ajaneen traktorin Pyhäjoella. Kun poliisiauto meni lähemmäs, huomasivat viranomaiset traktorin luona kaksi karkuun lähtenyttä nuorta miestä. Poliisit lähtivät perään.

Heidät saatiin kiinni. Pian sen jälkeen poliiseille selvisi, että nämä kaksi kiinni otettua nuorta eivät kumpikaan olleet traktorin kuljettaja. He kertoivat kuljettajan olevan ajopaikan lähellä. Poliisikoira sai nopeasti paikalta jäljen.

– Epäilty kuljettaja löytyi noin 50 metrin päässä traktorista metsässä pötköttelemässä. Syykin paikalta poistumiseen löytyi sillä ennen ajoon lähtöä kuljettaja – 17 vuotias paikkakuntalainen nuori mies – oli nauttinut alkoholipitoisia aineita. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0,45 milligrammaa alkoholia yhdessä uloshengityslitrassa, Jokilaaksojen poliisin kenttäjohtaja Kari Kallunki kertoo.

Tuloksen perusteella mies vietiin verikokeeseen ja hänet määrättiin ajokieltoon. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.