Hyvinvointibuumi näkyy lomamatkoilla – luksushotellit panostavat terveystavotteisiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ihmiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota hyvinvointiinsa ja terveyteensä. Osa ei halua tinkiä liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta edes lomamatkojen aikana. Tämän ovat huomanneet myös tasokkaat majoitusalan liikkeet. Luksushotellit ovat viemässä hyvinvointipalveluitaan uudelle tasolle.

Matkailu- ja elämäntapayritys Accor on tutkinut asiakkaidensa mieltymyksiä hyvinvointipalveluita hankkiessa. Tutkimus It’s a Wellness World: The Global Shift Shaking up Our Business osoittaa, että 77 prosenttia kuluttajista tekee päivittäisessä elämässään aktiivisia valintoja pysyäkseen terveenä. Esimerkkeinä mainitaan terveellinen ravinto ja stressiä lieventävät toiminnot.

Tämä tarkoittaa hotellin asiakkaille tarjottavia vihersmoothieita, akrobaattista pilatesta ja sielukasta mindfulnessia. Esimerkiksi Accor-yhtiöön kuuluva Raffles Hotels & Resorts on luonut asiakkailleen uneen ja nukkumiseen keskittyvän lomapaketin. Unikuurien lisäksi hotelleissa tarjotaan ainoastaan terveellistä ruokaa. Fairmont Hotels & Resorts puolestaan toivottaa vieraansa tervetulleiksi erilaisilla hyvinvointikokemuksilla. Tarjolla on kaikkea vauhdikkaista elämyksistä rauhoittumishetkiin.

https://www.instagram.com/p/Bz0RfcKgme4/

https://www.instagram.com/p/B76PGa0B61e/

https://www.instagram.com/p/B7Bu7cmgKpE/