Hurja takaa-ajo Helsingissä – pakoauto jäi lopulta mottiin ruuhkassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisia paennut henkilöauto aiheutti vaaratilanteita Helsingin keskustassa 4. helmikuuta iltapäivällä. Auto pakeni viranomaisia ajoittain huomattavalla nopeudella. Poliisi tutkii tapausta epäiltynä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja niskoitteluna poliisia kohtaan.

Tilanne sai alkunsa Tehtaankadulta, jossa poliisipartio päätti pysäyttää henkilöauton tarkistusta ja kuljettajan kunnon tarkistamista varten.

– Henkilöauto lähti kuitenkin karkuun, ja perään lähtenyt poliisipartio menetti pian näköyhteyden autoon. Autosta saatiin uudelleen havainto hetken kuluttua toisaalla keskustassa. Poliisi yritti pysäyttää ajoneuvoa Topeliuksenkadulla Töölön sairaalan kohdalla. Auto jatkoi kuitenkin pakoaan keskustan suuntaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jouni Jokinen Helsingin poliisilaitokselta.

Autoa yritettiin pysäyttää uudelleen usean poliisiauton voimin Mannerheimintien ja Tukholmankadun kohdalla, mutta paennut kuljettaja onnistui jatkamaan edelleen ajamista liikennevirrassa pujotellen. Toisinaan auto kulki jalkakäytävällä.

– Auto eteni huomattavan kovalla nopeudella raitiovaunukaistoja pitkin keskustaan päin kunnes se juuttui liikenneruuhkaan Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä. Tuolloin poliisi sai auton motitettua ja pysäytettyä, kuvaa Jokinen.

Takaa-ajo sitoi useita poliisipartioita. Pysäytyksen yhteydessä useisiin poliisiajoneuvoihin ja ainakin yhteen taksiautoon tuli vaurioita. Tapahtumassa ei useista vaaratilanteista huolimatta aiheutunut henkilövahinkoja.