Applelle hidasti vanhoja puhelinmalleja tahallaan – 25 miljoonan euron lasku

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applelle on langetettu suurikokoinen lasku Ranskasta käsin. Syynä on vanhojen iPhone-mallien hidastaminen tietoisesti ohjelmistopäivityksien avulla. Ranskan kuluttajasuojavirasto DGCCRF aloitti vuonna 2018 asiaan liittyvät tutkinnat.

Virastolle selvisi, ettei iPhone 6, iPhone SE ja iPhone 7 -mallien omistajille kerrottu iOS 10.2.1 ja 11.2 -käyttöjärjestelmäpäivitysten hidastavan laitteiden toimintaa.

– Kyseiset vuonna 2017 julkaistut päivitykset sisälsivät dynaamisen virranhallintalaitteen joka joissain tilanteissa, etenkin akkujen ollessa vanhoja, saattoi hidastaa mallien toimimista, DGCCRF tiedotti.

Apple ei ole kommentoinut laskua. Viraston mukaan yhtiö on kuitenkin lupautunut maksamaan sen, uutisoi Metro.