Hämmentävä harrastus – mies kerännyt yli 1 500 erilaista pizzalaatikkoa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat ihmiset rakastavat pizzaa sen maun vuoksi. New Yorkissa asuvan Scott Wienerin tapauksessa intohimo ruokalajia kohtaan ei kuitenkaan rajoitu sen syömiseen. Wiener keräilee kotiinsa erilaisia pizzlaatikoita.

Niitä on ehtinyt kerääntyä jo yhteensä 1.525 kappaletta. Mies kertoo New York Post -lehdelle joutuneensa painamaan jarrua keräilyharrastukselle hänen kodistaan loppumaisillaan olevan tilan vuoksi.

Wiener sai nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan vuonna 2013, jolloin laatikoita oli ehtinyt kerääntyä vasta 595 kappaletta. Harrastus alkoi vuonna 2008 miehen ymmärrettyä Israelissa matkustaessaan kuinka paljon erilaisia pizzalaatikoita maailmaan mahtuu. Wiener järjestää myös Scott’s Pizza Tours -kiertueita, joissa ihmiset pääsevät tutustumaan hänen suosikkipizzoihinsa.