Naiset tekeytyivät koululaisiksi – huijasivat vanhuksia ympäri Suomea

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi on ottanut kiinni kaksi noin 35-vuotiasta naista, jotka ovat tehtailleet laajaa rikossarjaa ympäri Suomea. Naiset ovat tekeytyneet luokkaretkeensä varoja keränneiksi koululaisiksi. Todellisuudessa he ovat varastaneet vanhusten omaisuutta.

Naiset ovat kulkeneet lähinnä iäkkäiden vanhusten ovella kaupitellen patalappuja ja pöytäliinoja. Siten he ovat päässeet vanhusten koteihin sisään. Asunnon sisällä toisen naisista on kiinnittänyt asukkaan huomion itseensä ja sillä välin toinen on anastanut asunnosta koruja, käteistä ja pankkikortteja.

Monessa tapauksessa asianomistajat eivät ole havainneet anastuksia moneen päivään ja niiden päivien aikana huijarit ovat surutta käyttäneet tilit tyhjiksi. Valitettavasti pankkikorttien tunnusluvut ovat olleet paperille kirjoitettuna pankkikortin yhteydessä tai jopa pankkikorttiin suoraan kirjoitettuna ja näin on mahdollistunut asianomistajien suuret tappiot.

Naisten epäillään syyllistyneen näihin tekoihin viimeisten kuukausien aikana vähintäänkin Sysmässä, Orimattilassa, Lahdessa, Heinolassa, Padasjoella, Vääksyssä, Hyvinkäällä, Kausalassa, Kouvolassa ja viimeisimpänä Varkauden lähellä Joroisissa.

Rikossarjan tutkinta on alkuvaiheessa ja on epäiltävissä, että samat naiset ovat syyllistyneet vastaaviin tekoihin laajemminkin eri puolilla Suomea, pohjoisimpana paikkana Oulu, läntisimpänä Uusikaupunki ja itäisimpänä Joensuu. Poliisi pyytää nyt kaikkia naisten uhriksi joutuneita ilmottautumaan oman alueensa poliisilaitokselle.

Huijarit ovat liikkuneet laajalla alueella. Otathan asian puheeksi läheisesi kanssa, jotta mahdolliset uudet rikokset löydetään. On ilkeä yllätys, jos joku päivä huomaa omaisuuttaan kadonneen.

Publiée par Suomen poliisi sur Jeudi 6 février 2020