Viranomaiset selvittivät koronaviruspotilaiden liikkeitä puhelimen sijaintihistorian avulla

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Koronavirustartuntojen käytyä ilmi on tärkeää tietää, missä sen saaneet ovat liikkuneet ennen diagnoosia. Australiassa apuun on otettu älypuhelinten sijaintihistoria. Kahdella Australiaan matkustaneella kiinalaisturistilla todettiin taannoin koronavirus.

Viranomaiset takavarikoivat potilaiden puhelimet selvittääkseen, missä he olivat ehtineet liikkua. Sijaintitiedoista selvisi turistien liikkuneen Adelaiden alueella ja vierailleen muun muassa huutokaupassa 30 muun ihmisen kanssa.

Lääkäri Nicola Spurrierin mukaan potilaiden liikkeiden selvittäminen oli vaikeaa kielimuurin vuoksi. Viranomaiset yrittävät parhaillaan myös ottaa yhteyttä pariskunnan kanssa samalla lennolla 21. tammikuuta matkustaneisiin, uutisoi 7News.