Järkyttävästä somevideosta hurjia huhuja – mitä kiinalaispoliisit tekivät naiselle kadulla?

Ohhoh! · Stara.fi

Kiinassa parhaillaan leviävä koronavirus on surmannut virallisten tietojen mukaan satoja ihmisiä, mutta epävirallisten tietojen mukaan uhrien määrä voi olla jopa kymmeniä tuhansia. Parhaillaan verkossa leviää hämmentävä video, jossa poliisit repivät naisen väkivalloin ulos autosta ja sen jälkeidet tapahtumat ovat nyt aiheuttaneet somekohun.

Videolla useita poliiseja repii nuorelta vaikuttavan naisen ulos henkilöautosta käyttäen voimaa, ja nainen ääntelehtii selvästi tuskissaan. Nainen kaadetaan katuun ja sitä seuraavan kamppailun myötä hän valahtaa yhtäkkiä elottomaksi tai tajuttomaksi. Muutama sekunti elottomaksi tai tajuttomaksi valahtamista naisen takana olevan poliisin kädessä nähdään vaalea esine, jonka tarkoituksesta ei ole tietoa. Eräiden arvioiden mukaan kyseessä on injektioruisku.

Naisen kohtalosta ja videolla nähtävien viranomaisten tarkoitusperistä ei ole varmaa tietoa. Hetkeä myöhemmin paikalle ajaa poliisiauto, johon edelleen eloton tai tajuton nainen nostetaan. Hurjimpien veikkausten mukaan kiinalaiset viranomaiset eliminoivat kansalaisiaan, mutta toisten spekulaatioiden mukaan koronaviruksen kantajiksi epäiltyjä kansalaisia tainnutetaan ja viedään karanteeniin.