Eläintarhan gepardi kärsii ahdistuksesta – sai oman tukikoiran

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Henkistä tukea esimerkiksi ahdistuksesta kärsiville tarjoavia tukieläimiä ei tarjota ainoastaan ihmisten avuksi. Yhdysvaltojen New Jerseyn Turtle Back Zoo -eläintarhassa asuu gepardi, jolla ilmeni tarvetta omaan tukieläimeen.

Vaikka gepardit ovat petoeläimiä, ovat ne luonteeltaan myös arkoja. Nandi-niminen gepardi ei ole poikkeus, mutta onnekseen ahdistunut kissaeläin on saanut oman tukikoiran. Kultaisennoutajan ja labradorinnoutajan sekoitus Bowie toimii Nandin luottamuksen rakentajana.

Mikäli Nandi tuntee tilanteen stressaavaksi ja ahdistavaksi, tarvitsee sen katsoa rauhallista Bowieta varmistuaakseen kaiken olevan kunnossa. Gepardi ja koira ovatkin CBS-uutissivuston mukaan olleet erottamattomia jo pennusta saakka.