Kahdeksan kilometrin herkullinen juoksukilpailu – osallistujien syötävä matkalla 12 donitsia

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Krispy Kreme -leipomo on järjestänyt juoksukilpailun, jossa osallistujien tulee juosta viisi mailia, eli kahdeksan kilometriä yhden tunnin aikana. Kilpailuun tulee lisätwistiä siitä, että juoksijoiden on syötävä 12 donitsia puolessa välissä matkaa.

Kilpailun säännöt ovat tiukat. Juoksija saa hylätyn tuloksen, jos hän ei suorita matkaa tunnissa tai syö koko tusinaa donitseja. Juokseminen on kilpailun helpompi osuus, Runner’s World uutisoi. Heidän mukaansa suurin osa osallistujista luovuttaa juurikin donitsien syömisen takia. Tehtävä saattaa kuulostaa helpommalta kuin onkaan.

Kilpailun tuotot käytetään hyväntekeväisyyteen. Alueelle tulee noin 6.000 laatikollista donitseja, mutta osa kilpailijoista päättää juosta pelkästään matkan ilman herkkuja. Viime vuoden voittaja Jacob Wormald juoksi kilpailun voittoaikaan 29:18. Hän söi 12 donitsia reilussa neljässä minuutissa.