Kajaanilainen poliisi sai ampumavamman käteensä – tapahtui poliisiaseman harjoituksessa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen poliisia koulutetaan välttämään tarpeetonta voimankäyttöä ja pääsääntöisesti tilanteet pyritään selvittämään muilla tavoilla. Poliisilla on kuitenkin myös velvollisuus käyttää voimakeinoja tilanteiden vaatimalla tavalla. Voimankäyttöä harjoitellaan poliisiasemilla säännöllisesti.

Kajaanin poliisiaseman tiloissa järjestettiin keskiviikkona 19. helmikuuta työvuorolistan mukainen, johdettu voimankäyttöharjoitus. Harjoituksessa ammuttiin kohti kohdehenkilönä toiminutta konstaapelia. Konstaapeli sai ampumavamman käteensä.

Poliisilaitoksen ilmoittaman perusteella valtakunnansyyttäjän toimistossa on tehty päätös, että asiassa aloitetaan esitutkinta. Kun esitutkinta kohdistuu poliisin virkatoimeen, tutkinnanjohtajana toimii esitutkintalain mukaisesti syyttäjä.