Ei ole helppoa olla nainen – videosta tuli viraalihitti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naisilta vaaditaan paljon erilaisia asioita niin ulkonäön, uran kuin käytöksenkin puolesta. Toisinaan vaatimukset tuntuvat kohtuuttomilta ja mahdottomilta toteuttaa. Nyt Girls. Girls. Girls. -lehti on julkaissut mykistävän upean videon, jossa kaikki naisiin kohdistuvat vaatimukset on koottu yhteen.

Sinkkuelämää-sarjasta tuttu näyttelijä Cynthia Nixon esiintyy videolla kertojana ja luettelee kaikki vaatimukset ja oletukset, joita naisiin kohdistuu. Videon on ohjannut Paul McLean ja siinä nähdään hyvin voimakkaita tunteita aiheuttavia kuvituskuvia, joissa naiset ovat vahvoja ja persoonallisia, ja oikeastaan kaikkea muuta kuin mitä Cynthia Nixon luettelee.

Girls. Girls. Girls. -lehden julkaisema video lähti nopeasti leviämään viraaliksi. Se on osa kampanjaa, jossa puhutaan paineista, joita naiset kokevat joka päivä yrittäessään täyttää yleisiä vaatimuksia. Videolla Nixon luettelee muun muassa minkä kokoisia naisten tulisi olla, miten käyttäytyä, mitä syödä, miten pukeutua, miten meikata ja tyydyttää miehen tarpeita.