Valmistaudutko työhaastatteluun? Älä käytä näitä termejä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uutta työpaikkaa etsivät ihmiset voivat löytää paljon vinkkejä ja esimerkkejä verkosta siihen miten ansioluettelo kannattaa tehdä ja miten avoin hakemus tulee kirjoittaa. Haastatteluun pääseminen on jo yksi askel lähempänä työpaikan saamista, mutta haastattelussa onnistuminen on kuitenkin välttämätöntä hyvän ensivaikutelman tekemiseksi.

Rekrytoinnin ammattilaiset ovat kertoneet Daily Mail -sivustolle, että työnhakijan tulee välttää haastattelun aikana muutamia sanoja ja termejä. Haastattelussa kannattaa keskittyä kertomaan omista saavutuksista edellisessä työpaikassa ja unohtaa se, mitä oma tiimi tai osasto teki.

Haastattelussa ei kannata käyttää termiä ilmiselvä tai päivänselvä, koska ensimmäisen kerran uuden tuttavuuden kanssa keskustellessa mikään ei ole kummallekaan päivänselvää. Tämä termi antaa vain nokkavan vaikutelman mahdolliselle tulevalle esimiehelle.

Ei kannata kertoa olevansa työnarkomaani. Tämä hyvin harvoin edes pitää paikkaansa, minkä lisäksi tämä termi on kulunut ja liian tavanomainen. Tätä termiä ei tule käyttää etenkään silloin, kun haastattelija kysyy hakijan negatiivisia ominaisuuksia.