Näillä keinoilla helpotusta kuukautiskipuihin – 4 vinkkiä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni nainen voi kokea saavansa kuukautiskipuihin helpotusta suklaasta tai jostakin muusta herkusta. Nyt hyvinvointiin keskittynyt POOSH-sivusto on tarjonnut naisille neuvoja kuukausittaisiin vaivoihin, joiden vuoksi moni nainen kaatuu sängyn pohjalle.

1. Yrtit: Siveydenpuun marjauutteen ja voikukkien on huomattu tutkitusti vähentävän turvotusta ja kramppeja, joista moni nainen kärsii kuukautisten aikaan. Näitä yrttejä voit nauttia muun muassa teen muodossa.

2. Vadelmanlehtitee: Vadelmanlehtitee vahvistaa kohdun seinämiä ja auttaa kehon hormonitasapainoa pysymään oikealla tolallaan kuukautisten aikana.

3. Verensokerin tasapaino: Sokeriset herkut voivat tarjota lyhyen lohdun, mutta verensokerin hyvässä tasapainossa pitäminen auttaa kuitenkin kokonaiskuvassa enemmän ja pitää mielialan vaihtelutkin kurissa.

4. Kuitu: Kuukautisten aikana kuidun saamisesta tulee pitää erityistä huolta. Nauti siis paljon kasviksia, hedelmiä ja kauraa helpottaaksesi kivuliaita oireita.