Tutkijat kehittelivät ympäristöystävällisen ginin – valmistettu herneistä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Gini valmistetaan perinteisesti viljasta ja katajanmarjoista, mutta nyt tutkijat ovat kehittäneet herneistä valmistetun version alkoholijuomasta. Sitä kuvaillaan perinteistä giniä ympäristöystävällisemmäksi.

Skotlannin Abertayn yliopiston, James Hutton Instituten tutkijoiden ja Arbikie Distillery -tislaamon kehittelemän Nàdar-ginin hiilijalanjälki on -1,54 kg CO2. Tämä tarkoittaa tutkijoiden mukaan sitä, että se itseasiassa vähentää hiilidioksidipäästöjä enemmän kuin synnyttää niitä.

Herneitä käyttämällä vältytään synteettisten lannoitteiden aiheuttamilta päästöiltä ja käymisessä jäljelle jäänyttä herneproteiinia käytetään puolestaan eläinten ruoan valmistamiseen. Herneiltä ginin ei pitäisi maistua sillä juoma maustetaan luontaisilla yrteillä, sitruunaruoholla ja sitruunapuun lehdillä. 700 millilitra pullo Nàdar-giniä maksaa Mashable-sivuston mukaan 43 puntaa, eli noin 50 euroa.

 

https://www.instagram.com/p/B8_1qMTltul/