Tutkijat kehittelivät ympäristöystävällisen ginin – valmistettu herneistä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Gini valmistetaan perinteisesti viljasta ja katajanmarjoista, mutta nyt tutkijat ovat kehittäneet herneistä valmistetun version alkoholijuomasta. Sitä kuvaillaan perinteistä giniä ympäristöystävällisemmäksi.

Skotlannin Abertayn yliopiston, James Hutton Instituten tutkijoiden ja Arbikie Distillery -tislaamon kehittelemän Nàdar-ginin hiilijalanjälki on -1,54 kg CO2. Tämä tarkoittaa tutkijoiden mukaan sitä, että se itseasiassa vähentää hiilidioksidipäästöjä enemmän kuin synnyttää niitä.

Herneitä käyttämällä vältytään synteettisten lannoitteiden aiheuttamilta päästöiltä ja käymisessä jäljelle jäänyttä herneproteiinia käytetään puolestaan eläinten ruoan valmistamiseen. Herneiltä ginin ei pitäisi maistua sillä juoma maustetaan luontaisilla yrteillä, sitruunaruoholla ja sitruunapuun lehdillä. 700 millilitra pullo Nàdar-giniä maksaa Mashable-sivuston mukaan 43 puntaa, eli noin 50 euroa.

 

View this post on Instagram

A dram of fresh peas anyone? A lot of you have had various questions about the taste of our climate positive pea gin, Nàdar . . Rest assured, you will enjoy Nàdar just like any of our other field-to-bottle spirits. Using peas as a base spirit makes Nàdar Gin silky smooth to taste. Combining fresh botanicals including lemongrass and citrus leaf, creates its fresh and fruity aroma . . Do your bit for the planet 🌍 and treat yourself to a bottle of Nàdar! . . #arbikie #distillery #farm #sustainability #sustainablespirits #sustainablefarming #luxuryspirits #vodka #gin #botanicals #growing #traceability #scotlandisnow #visitscotland #scottishspirits #angus #visitangus #spiritmiles #peagin #gogreen

A post shared by Official Arbikie Distillery (@arbikiedistillery) on