Vessapaperipula leviää Australiassa – kauppojen hyllyt tyhjillään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruspelko on saanut ihmiset hamstraamaan ruoka- ja päivittäistarvikkeita kaupoista. Tämä on puolestaan monissa maissa johtanut pulaan lukuisista tarvikkeista, kuten esimerkiksi wc-paperista.

Vessapaperi on ollut viime päivinä loppu useista australialaisista supermarketeista. Paikallisen ABC-uutissivuston mukaan wc-paperin hamstraamiseen vaikutti erityisesti uskomus jonka mukaan paperi valmistettaisiin Kiinassa. todellisuudessa suuri osa Australian vessapaperista valmistetaan kuitenkin Etelä-Australiassa, eikä siitä olisi pulaa ilman hamstrausta.

Sokerina vessapaperipaniikin pohjalla Australian Brisbanessa todistettiin keskiviikkona aiheeseen liittyvää onnettomuutta. Papereita kuljettanut rekka oli syttynyt palamaan paikallisella moottoritiellä. Sen seurauksena tie täyttyi lukuisista puoliksi palaneista wc-paperirullista.