Jymy-yllätys! Aksel Kankaanranta edustaa Suomea Euroviisuissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään Yleisradion Uuden Musiikin Kilpailun suorassa lähetyksessä selvisi kuka edustaa Suomea toukokuussa Rotterdamissa järjestettävissä Euroviisuissa. Kilpailukappaleista Erika Vikmanin suomenkielinen Cicciolina-kappale oli ennen finaalia ylivoimaisesti eniten esillä sekä medioissa että myös sosiaalisen median kanavissa.

Uuden Musiikin Kilpailun voittajaksi valittiin kuitenkin Aksel Kankaanranta kappaleellaan Looking Back. Hän siis edustaa Suomea Rotterdamin Euroviisuissa toukokuussa 2020. Ennakkoon vedonlyönnissä Erika Vikman nimettiin ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi, mutta hän joutui lopulta tyytymään toiseen sijaan. Suorassa lähetyksessä näytti siltä, että Kankaanranta oli itsekin melko yllättynyt valinnastaan.

– Kappale on rakkauden ja maailmantuskan yhdistelmä, ja se kertoo siitä miten ihmiset voivat pettyä odotuksiin. Haluan saada ihmiset ymmärtämään, että eläisivät hetkessä, Aksel Kankaanranta kertoi UMK-taipaleensa alussa.

Suomen toistaiseksi ainoa Euroviisujen voitto tuli vuonna 2006, kun Mr. Lordin englanniksi esittämä kappale Hard Rock Hallelujah korjasi potin. Parhaiten menestynyt suomeksi laulettu kappale puolestaan on Marion Rungin Tom tom tom, joka sijoittui kuudenneksi vuonna 1973. Viimeksi Euroviisuissa on laulettu suomeksi vuonna 2015, jolloin Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen kappale Aina mun pitää jäi ensimmäisen semifinaalin viimeiselle sijalle.