Naisen tytärtä kiusataan Alexa-nimen vuoksi – valitti nyt Amazonin toimitusjohtajalle

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazonin virtuaaliavustajaa voi pyytää suorittamaan erilaisia askareita lausumalla ensin sen Alexa-nimen. Virtuaaliavustajan nimivalinta ei kuitenkaan ole Alexa-nimisten henkilöiden mieleen.

Eräs virtuaaliavustajan nimen vuoksi ongelmiin joutunut on Yhdysvaltojen Massachusettsissa asuva 6-vuotias Alexa. Muut lapset kiusaavat häntä toistuvasti koulussa, antaen Alexalle käskyjä ja nauraen heille. Tytön äiti on lähestynyt asiasta Amazonin toimitusjohtajaa, Jeff Bezosia kirjeellä.

Kirjeessä äiti vetoaa siihen, että Bezos on itsekin vanhempi. Rahan tai näkyvyyden sijaan nainen kertoo vain haluavansa toimitusjohtajan korjaavan virheen, jota hän pitää suurena. Äidin mukaan Alexasta on tullut synonyymi palvelijalle ja tytär joutuu toistuvasti niin lasten kuin aikuistenkin kiusaamaksi, mikä on jättänyt jälkensä häneen.

– Tällaisessa maailmassa me elämme. Eivätkä ne ihmiset halua satuttaa ketään. Mutta Alexa on ihminen eikä kone, eikä muiden pitäisi kohdella häntä sellaisena, äiti avautui.