Keittiön muotivärinä minttu – yhdistellään valkoiseen kiiltoon ja messinkiin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vihreään ja siniseen väriin taittuva minttu on neutraali sävy, jota käytetään harvemmin keittiön kaapistoissa. Nyt se on kuitenkin saapunut tämän vuoden muotiväriksi nimenomaan keittiöissä. Mintunväriä yhdistellään korkeakiiltoiseen valkoiseen ja metalliin.

Metallinsävyistä suositaan kuparia ja messinkiä. Minttu on nyt oiva valinta uuden vuosikymmenen keittiöön, koska se on moderni ja puhdas, mutta kuitenkin maltillisempi valinta kuin pitkään muodissa ollut laivastonsininen. Värisävyä voi muokata hailakan sinertävästä jopa vaaleanvihreään.

Puu on erinomainen valinta lattiamateriaaliksi, sillä se luo lämpöä kylmiin sävyihin. Välitila kannattaa puolestaan pitää neutraalina, jotta loppuvaikutelma ei ole liian levoton. Tasoina voi käyttää valkoista laminaattia tai kvartsia.