Huippuharvinainen pelikonsoli myytiin – Nintendo Playstationin hinta kohosi yli 300 000 euroon

Digi Pelit · Tim Isokivi

Pelikonsolien historia saattaisi olla varsin erilainen, jos Nintendon ja Sonyn alkuperäiset suunnitelmat olisivat toteutuneet. Playstationin piti nimittäin alun perin olla CD-asemalla varustettu versio Super Nintendo -konsolista.

Nintendo Playstation -konsolista ehdittiin valmistamaan 200 prototyyppiä, joista jäljellä on tiettävästi vain yksi. Nyt erittäin harvinainen konsoli on huutokaupattu Heritage Auctionsin toimesta. Laitteen osti yrittäjä ja pelikeräilijä Greg McLemore 360,000 dollarin, eli noin 316,750 euron hintaan.

McLemore kertoo Forbes-lehdelle suunnittelevansa pysyvää videopelimuseota, jossa Nintendo Playstation olisi muiden historiallisten ja harvinaisten pelikonsolien tavoin esillä. Erittäin harvinaisen konsolin kerrotaan päätyneen sen nyt huutokaupannelle Terry Dieboldille hänen 75 dollarin hintaan ostamastaan konkurssipesästä.